Zoek & boek online

Add room
Zomer
Navigation
Van harte welkom!
De belangrijkste informatie staat op onze Nederlandstalige site in uw landstaal. De gehele inhoud van saalbach.com is in het Duits en Engels beschikbaar.

TOP-SKIGEBIED snowplaza award 2016

Saalbach Hinterglemm

Ski unlimited – in het skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! 

Eindeloos pisteplezier, helemaal zonder auto, want liften brengen de skiërs en snowboarders in het skicircus direct van de diverse centra naar luchtige hoogtes.


Hypermoderne liften zorgen ervoor dat je snel en comfortabel boven komt, bij elk type weer. Onbegrensde pistebetovering op meer dan 270 km schitterend geprepareerde pistes. Van lichte hellingen tot aan zwarte WK-afdalingen, van funparken en racetrajecten tot en met een hobbelige "Buckel"-piste. Sneeuwzekerheid door jarenlange ervaring en deskundigheid. Het aantal sneeuwkanonnen is weer uitgebreid en verder gemoderniseerd. Vrouw Holle wordt dus door meer dan 900 sneeuwkanonnen stevig ondersteund – en dat op alle grote pistes – niets staat zalig skiplezier dan nog in de weg.


Pistes die puur genot zijn en gratis skibussen


Het skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang is het grootste skicircus van Oostenrijk. Wie op een dag de grote ronde met de attractiefste pistes op de zuidelijke en noordelijke hellingen beleven wil, die moet vroeg opstaan. Maar het is de moeite waard. De gezinsvriendelijke, brede pistes van de Kohlmaiskopf, Bernkogel, Reiterkogel en Spieleckkogel zijn uitermate geschikt om op gang te komen en op de snelle trajecten, zoals het WK-traject van de 1984 m hoge Zwölfer, of de steile afdaling aan de noordkant van de 2020 m hoge Schattberg wacht dan de uitdaging. Of je nu recreatieve carveskiër of ambitieuze wedstrijdskiër bent - voor ieder is het juiste erbij. In het hele skigebied nodigen 40 authentieke hutten je tot culinaire hapjes uit, zoals „Kaspressknödel“, „Kaiserschmarrn“ of „Stelzen“. In het dal brengen bussen de vakantiegangers gratis naar het uitgangspunt terug. Van 9 tot 17 uur pendelen ze tussen de verschillende plaatsen.

Floodlightpistes en rodelbanen

Na zonsondergang is het nog lang niet gedaan. Wie nog kracht in de benen heeft, kan de skidag in het funpark op de floodlightpiste in Hinterglemm of op de verlichte piste bij de Schanteilift in Leogang verlengen. Wie de berg liever op twee glijders afrodelt kan uit vijf verlichte rodelbanen in het skicircus kiezen. Talloze bars in het hele gebied nodigen je uit, om bij de après-ski met de beentjes van de vloer te gaan. Wie meer van wat rustiger en romantischer houdt, heeft de keuze tussen nachtelijke fakkelwandelingen, romantische tochten met de arrenslee of sneeuwschoenwandelingen die goed zijn voor de algemene conditie.

Een vuurwerk van evenementen

Een waar vuurwerk van evenementen biedt de „Winteropening“, waarmee het skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang het nieuwe sneeuwseizoen start. Met de slogan „Fun unlimited“ kunnen alle gasten overdag gratis de nieuwe ski- en snowboard-modellen testen en na de skidag zijn er après-ski-party's en open-air-concerten. De spectaculaire motorsleewedstrijd „Swatch-Snow-Mobile“ zorgt voor afwisseling naast de piste, wanneer prominenten en coureurs in teams van vier over het veeleisende parcours in het centrum van Hinterglemm razen. Tegelijkertijd verandert in Saalbach de al legendarische „Rave on Snow“ het gehele oord in een grote partyzone  -  48 uur non-stop de fijnste elektronische muziek van meer dan 50 dj's. De internationale toerskimarathon „Mountain Attack“ wordt tot de highlights van de skisport gerekend. De deelnemers beklimmen hierbij zes toppen op toerski's.

Zonneschijn en skiën in de lente


Wanneer de koude wintermaanden aflopen, begint de tijd van het zonovergoten skiën in de lente. Het skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang is bekend om zijn uitstekende firnhellingen. Onder het motto „Zonneschijn en firnsneeuw – Pasen wordt een succes“ zijn er vanaf midden maart voordelige all-in tarieven voor gezinnen met kinderen. Kinderen tot 14 jaar treffen het bijzonder goed: zij verblijven gratis op de kamer van de ouders en krijgen een gratis skipas, wanneer één van de ouders een 3-daagse skipas koopt.


Bijzonder voordelige vluchten en shuttle-service


Het vliegveld Salzburg is het knooppunt voor veel low-cost-carrier-verbindingen en met de holiday-shuttle-service kunnen alle passagiers het skicircus comfortabel en snel bereiken. De transfer vanaf de luchthaven Salzburg wordt met een wagenpark van ca. 35 taxi's uitgevoerd. Deze brengen elke gast direct naar zijn hotel. www.holiday-shuttle.at

Tourismusverband Saalbach Hinterglemm | Glemmtaler Landesstr. 550 | A-5753 Saalbach
Tel.: +43 6541 6800-68 | Fax: +43 6541 6800-69 | E-Mail: contact@saalbach.com